0

Escriviu la paraula a cercar

Cap de setmana romàntic a Cadaqués


Un cap de setmana romàntic a Cadaqués

Cadaqués és un dels pobles més pintorescos i bonics de la Costa Brava. Amb les seves cases blanques davant del mar és un dels llocs ideals per a passar-hi un cap de setmana romàntic amb la teva parella.

Abans d’arribar-hi, les vistes sobre el mar i la badia de Roses que ens ofereix ja amortitzen el viatge. En alguns punts fins i tot es pot parar per a fer fotos.

Cadaqués, tradició i història

Panoramica de Cadaqués

Carrers de CadaquésUn cop arribem al poble ja ens submergim del tot en la seva història i tradició de mar i pesca. Per tenir una visió global de Cadaqués, l’ideal és fer un passeig per la carretera que ressegueix el mar. Des d’aquí podrem veure Cadaqués en tota la seva plenitud i com les cases blanques i la seva església s’alcen al llarg del turó de primera línia de mar. Una imatge idílica i romàntica com poques si eperem al capvespre. També podem fer un passeig en una de les llanxes que es poden agafar al mateix port de Cadaqués. N’hi ha de particulars, que són les ideals per passar una estona d’allò més romàntica amb la parella, i també es poden fer en grup en un catamarà.

Cadaqués, com tants d’altres pobles de la costa catalana, va ser el punt de sortida de molts “indianos” que se’n van anar a fer les Amèriques. Aquí s’han conservat moltes de les cases que es van fer a la seva tornada. En les trobarem fent una petita ruta pels carrers que queden a la zona més plana del nucli urbà.

Endins del poble

Retaula de CadaquésEn aquest passeig hi trobarem: la Casa Serinyana, d’estil modernista i tot una icona de Cadaqués; la Casa Pont, també modernista i al mateix passeig Marítim; la casa Rahola i plaça de Frederic Rahola que és un edifici del segle XIX, en aquest cas d’estil neoclàssic. També hi trobarem el Casino de l’Amistat, que la família Godó va cedir a la societat la Benèfica i es va convertir en un punt de trobada entre els americans i els cadequesencs que se’n van anar a fer les Amèriques. Vistes les cases del tombant del segle XIX al XX, ens podem endinsar en el Cadaqués més autèntic i tradicional.
El dels carrers costeruts i estrets amb cases blanques a costat i costat fins arribar a l’església de Santa Maria que es troba el punt més elevat del casc antic. Des d’aquí obtindrem unes magnífiques vistes de tota la Badia de Cadaqués. A l’interior del temple, hi trobarem l’espectacular retaule de Cadaqués.

Sense sortir de Cadaqués, podem completar aquesta proposta de cap de setmana romàntic, gaudint de les cales de Cadaqués. Les platges, de pedres fosques, compten amb la decoració d’antigues i petites barques de fusta dels pescadors.

Els àpats de Cadaqués

A l’hora de menjar, el poble està ple de petits restaurants que ens faran la boca aigua. El millor és gaudir del peix del Cap de Creus i també el seu marisc que té un intens sabor. Podrem escollir infinitat de plats de peix, entre els més tradicionals trobarem les sardines, les anxoves, la dorada, el mero, els eriçons de mar i un llarg etcètera que canvia en funció de l’època de l’any.


Sense comentaris

Publica el teu comentari

La seva adreça de correu electrònic no serà publicada.