0

Escriviu la paraula a cercar

Carnaval de Vilanova


Carnaval de Vilanova

El Carnaval de Vilanova i la Geltrú és una celebració de forta arrel tradicional amb una diversitat extraordinària de tipologies carnavalesques: àpats, danses, disfresses, comparses, guerres, cors satírics, etc. Disposa d’una participació popular massiva.

La seva història es remunta a més de 250 anys d’antiguitat i el seu acte més conegut són Les Comparses, on més de 10.000 parelles de comparsers surten al carrer amb les banderes de les seves entitats acompanyats per més de 100 xarangues. Va ser declarada Festa Tradicional d’Interès Nacional el 1985, i requalificada com Festa Patrimonial d’Interès Nacional el 2010, ja que és una celebració d’arrel tradicional i de participació popular multitudinària. Generalment cau a mitjans de Febrer i depèn del calendari lunar.

Ja han començat els actes del Carnaval de Vilanova, festa imprescindible abans de l’inici de la quaresma.

Són dies de disbauxa i diversió, el divendres amb l’Arrivo de Sa Majestat el Rei Carnestoltes i ni de Ball de l’Arrivo. El dissabte de Mascarots, amb els diferents actes, balls, concursos i festes. El diumenge de Comparses. I això no té fi, perquè segueix fins dimecres de Cendra i fins al següent Cap de Setmana!

Per consultar la totalitat dels actes, per a petits, joves i grans del Carnaval de Vilanova i la Geltrú 2013 podeu consultar el Programa d’enguany.

Diu la història que el Carnaval de Vilanova té més de 250 anys d’antiguitat. Si voleu gaudir d’una festa popular com el Carnaval de Vilanova i la Geltrú, no ho dubteu i acosteu-vos-hi!

Per últim i si voleu fer el Cap de Setmana complert, arribeu-vos també al Carnaval de Sitges, festa rival i complementària.


Sense comentaris

Publica el teu comentari

La seva adreça de correu electrònic no serà publicada.