0

Escriviu la paraula a cercar

Cims de neu a les muntanyes del Ripollès


Els cims nevats del Ripollès

Les nevades d’aquests últims dies ens han deixat uns paisatges espectaculars. Un d’ells és al Ripollès, on la neu ara si que ja cobreix gairebé tots els cims de la comarca. Entre els més emblemàtics, encapçalats pel Puigmal trobarem el Taga, el Costabona, el Balandrau, el Gra de Fajol, el Bastiments i el Pic de l’Infern.

En cremallera a la Vall de Núria

TubbiesDes de les zones més profundes de les valls com Ripoll ja es pot gaudir de les vistes. Però per gaudir de la neu cal acostar-se més als cims. Per això us fem una proposta de cap de setmana d’aventura per enfilar-vos fins a la Vall de Núria.

Tot i que es pot fer en un excursió a peu, amb l’entorn i els camins nevats el més recomanable és agafar el cremallera. Es pot fer tant des d’una de les dues estaciones de Ribes de Freser com des del poble de Queralbs. Si un cop a dalt es vol esquiar, el més recomanable és comprar un dels bitllets que es combinen amb el forfait. Si no es vol esquiar per les pistes, la Vall de Núria ofereix múltiples propostes per gaudir de la neu. Una forma de fer-ho és amb el trineu pel parc de neu o baixant pels tubbies (tobogans pels quals es baixa amb un gran pneumàtic).

Excursions amb raquetes

Raquetes de neuUna altra forma de gaudir de la muntanya és fer-ho en una excursió amb raquetes de neu. Hi ha també un pack amb el cremallera que inclou bitllet, lloguer de material i guia. El guia encapçalarà la sortida pels camins de l’entorn. Així, es pot conèixer la muntanya d’una forma lúdica i sense el risc de pèrdua o transitar per zones perilloses.

Per als que ja dominen una mica amb raquetes, també hi ha una activitat que pot resultar molt atractiva. Especialment per als llunàtics, però en el bon sentit de la paraula. Les nits de lluna plena la Vall de Núria organitza sortides nocturnes. En el preu, a part de material, excursió i bitllet també inclou el sopar al restaurant de l’hotel.

Travessa d’esquí de fons

Però si el què us agrada és l’esquí de muntanya, l’estació també proposa, en dates determinades, fer la travessa de Vall de Núria a Ulldeter. Aquesta sortida es pot fer amb total tranquil·litat ja que la mateixa estació es preocuparà de tot: transport per tornar al punt de sortida, bitllet pel cremallera, assegurança i si cal el material, que tan poden esquís de muntanya com raquetes de neu. A més, s’anirà acompanyat d’un guia i així no hi ha perills per aquells que no conèixen la muntanya. L’excursió porta a Ulldeter que és un circ glacial i com es pot deduir del nom, és on neix el Ter.

Recuperar forces amb dues nits a Mas Regort

Per completar la proposta, aquests dies d’hivern és ideal per un cap de setmana romàntic de dues nits a Mas Regort. Aquesta antiga masia de Vallfogona de Ripollès serà un excel·lent lloc per recuperar-se de la intensa jornada a la muntanya.


Sense comentaris

Publica el teu comentari

La seva adreça de correu electrònic no serà publicada.