0

Escriviu la paraula a cercar

Cultura, compres i relax a Sitges


Cultura, compres i relax a Sitges

Sitges és un destí ideal per fer una escapada de relax que alhora es pot convertir en una escapada cultural. I és que amb l’arribada del bon temps i la calor, aquest municipi de la costa del Garraf combina les millors opcions per passar un cap de setmana o uns dies gaudint de la platja i la cultura arran de mar.

Una de les estampes més típiques de la ciutat és la de la seva església al costat del mar. Podrem gaudir d’aquesta magnífica postal si fem un passeig pel llarg passeig Marítim de Sitges i el tindrem com a teló de fons. Per arribar-hi, des del passeig haurem de pujar unes escales al costat del mar i ens plantarem just davant del temple.

Des de la plaça de l’Església és un bon lloc per accedir als carrers i carrerons del centre de la vila són el lloc ideal per passejar cap al tard i poder fer compres (o tafanejar aparadors) per les nombroses botigues de tot tipus que hi ha. La majoria són carrers estrets i en els quals només hi circulen els vianants tot fent el passeig més agradable.

Però abans de fer un passeig, resulta ideal, ara que ja comença a fer calor i arriba l’estiu, a banyar-se en alguna de les moltes platges del municipi. Les més famoses, com no poden ser d’altra manera, són les del centre. Just a sota de l’església hi trobem la platja de la Fragata. Està molt freqüentada per joves i és la platja on també hi ha el port esportiu de Sitges. També al llarg del passeig Marítim hi trobem altres platges. La més important i freqüentada és la de la Ribera. Té una gran extensió de sorra, encara que sovint, en plena temporada costa trobar un espai per posar-hi la tovallola.

A la resta de passeig Marítim hi trobarem sis platges més, que també són un bon lloc per estirar la tovallola, prendre el sol (sempre amb la protecció adequada) i refrescar-se amb les aigües del Mediterrani. Però aquestes no són totes ja que entre platges i cales, el municipi compta amb un total de 18 espais aptes per banyar-se i prendre el sol.

casasROSNYOL_w

Però Sitges és molt més que un conjunt de platges i botigues. És un municipi ple de cultura. Fent un tomb pel municipi podrem gaudir de diversos edificis singulars. La majoria són del segle XIX, un moment de gran expansió de la ciutat gràcies a l’arribada del ferrocarril i a la fortuna que van fer els “indianos” a Cuba. Va ser també un dels epicentres del modernisme amb l’arribada del polifacètic Santiago Rusiñol i el pintor Ramon Casas que té una escultura amb la seva figura al mateix passeig marítim.

cauFERRAT_w

Entre els edificis que destaquen n’hi ha diversos al mateix passeig però també d’altres repartits pel municipi. Un d’aquests edificis és el Cau Ferrat. Va ser residència de Santiago Rusiñol i ara és un museu on s’hi poden veure obres de Rusiñol, Casas, Picasso, R. Pichot, Mas i Fontdevila, Zuloaga, Regoyos y Degouwe de Nucques, Enric Clarasó, Manolo Hugué, Pau Gargallo entre d’altres.

maricelSITGES

També en un espectacular edifici, i aquest a primera línia de mar hi trobem el Museu Maricel. Al seu interior s’hi pot realitzar un itinerari artístic complet des del segle X al realisme i figuració de la primera meitat del segle XX a través de les col·leccions d’art del Dr. Jesús Pérez-Rosales i de la Vila de Sitges, amb obres de gran qualitat. I finalment, hi ha el Museu Romàntic Can Llopis es troba situat en un edifici d’estil neoclàssic, construït el 1793. Al seu interior hi trobarem una gran col·lecció dedicada al romanticisme.

A més, al llarg de tot l’any, la ciutat té nombroses activitats que la fan molt atractiva. Té un dels Carnavals més famosos i concorreguts de Catalunya amb unes carrosses espectaculars tan per les seves dimensions com per les disfresses dels qui hi van. A més, la cita sempre reuneix un públic molt nombrós. I per Corpus part dels carrers del municipi també es “vesteixen”. Ho fan amb les espectaculars catifes de flors que són una autèntica obra d’art, encara que en aquest cas sigui efímera. També cada any és la seu del festival de cinema fantàstic, referent del seu gènere a nivell català i estatal.


Sense comentaris

Publica el teu comentari

La seva adreça de correu electrònic no serà publicada.