0

Escriviu la paraula a cercar

D’aventura pel Pallars Sobirà


D’aventura pel Pallars Sobirà

Amb l’arribada del bon temps, arriba el moment d’un cap de setmana d’aventura al Pallars Sobirà. L’activitat estrella és baixar tot fent ràfting per la Noguera Pallaresa, però a la zona hi ha una àmplia oferta d’activitats d’aventura per fer al voltant del riu i de la muntanya.

Ràfting

Des dels anys 60, per la Noguera Pallaresa era força habitual veure-hi fer descensos en piragua, però va ser al 1986 quan una nova embarcació ho va revolucionar tot. Era una barca de ràfting, l’activitat que s’ha convertit en l’estrella de l’aventura a la comarca. La primavera és un dels millors moments per fer aquesta activitat. El riu té un bon cabal gràcies a les pluges i el desgel i la temperatura acompanya.

A l’hora de practicar ràfting hi ha diferents opcions. Per una banda, a la zona han proliferat diverses empreses que ofereixen aquesta i moltes altres activitats. De fet, al Pallars Sobirà n’hi ha mig centenar. El ràfting es pot fer en diferents trams del riu. Un dels més habituals, per la seva dificultat relativament baixa i perquè no és excessivament llarg és fer el tram entre Llavorsí i Rialp o arribar fins a Sort. Són 14 quilòmetres (o 16 fins a Sort) per gaudir del riu tot esquivant les roques i els diferents obstacles que sorgeixen. Sempre, es va acompanyat d’un monitor i evidentment, caure a l’aigua no ha de ser cap problema ja que es porta casc i un vestit fet expressament per a l’ocasió.

raftingPALLARS_w

Per als més atrevits també es poden fer trams més llargs com el de Llavorsí a Collegats, de 52 quilòmetres. En aquest cas, fins i tot algunes empreses ofereixen la possibilitat de fer un bon esmorzar per tenir forces per un dia que estarà ple d’aventures. I per als qui volen aventura però anar sobre segur i no tenir gaires sorpreses, hi ha trams més senzills i pensat per als infants, com el de Llavorsí a la Moleta.

Una altra de les activitats que té el riu com a protagonista és l’Open Kayak. Es tracta de baixar per les aigües braves de la Noguera Pallaresa amb embarcacions individuals. I una darrera opció per baixa pel riu és amb el Bus Bob. Una embarcació pneumàtica i allargada en la qual hi caben entre quatre i cinc passatgers.

Més aventura al Pallars Sobirà

Deixant de banda el ràfting, que és l’estrella, una de les activitats més practicades a la comarca és el barranquisme. De nou, són moltes les empreses que ofereixen l’activitat, que es fa sempre acompanyada de monitors per tal de garantir-ne la seguretat. Al Pallars Sobirà, el barranquisme es practica de forma regular en una desena de barrancs, amb diferents dificultats. Un dels més espectaculars i pels quals cal un nivell intermedi és el descens al barranc de l’Infern, en el qual es fan descensos per parets de fins a 20 metres d’altura. Un dels altres barrancs és el de Berrós, per on es fan descensos per diferents tobogans i que és considerat com un barranc d’iniciació.

barrancINFERN

Per als que volen assumir riscos i descarregar tota l’adrenalina, també és habitual la pràctica del puenting. Des de 25 metres d’altura i lligats amb una corda se saltarà d’un pont al cor del Pirineus catalans.

puenting

Activitats a la natura

Ja més tranquil·les i amb menys risc, també hi ha altres activitats a la natura. Entre elles hi ha el treking i el BTT amb nombroses rutes entre les muntanyes i els boscos de la zona, que té uns espectaculars entorns naturals. També es pot descobrir l’entorn amb un passeig a cavall. Si es té prou habilitat per controlar l’animal, es podrà descobrir l’entorn d’una forma diferent i més ràpida que si es fa una caminada.

I a l’estiu, també es pot gaudir de l’estació d’esquí de Port Ainé. Un cop la neu s’ha desfet de les vessants de la muntanya, s’hi poden portar a terme diferents activitats. Des d’allà hi ha el punt de sortida de diferents rutes i també un parc lúdic en el qual, entre d’altres activitats, s’hi pot practicar tubbing, tir amb arc o saltar en matalassos elàstics, entre d’altres.


Sense comentaris

Publica el teu comentari

La seva adreça de correu electrònic no serà publicada.