0

Escriviu la paraula a cercar

Cap de setmana al Delta de l'Ebre


El Delta de l’Ebre en bicicleta

El Delta de l’Ebre és una de les zones amb l’orografia més plana de tot Catalunya. Aquest fet el converteix en una zona ideal per practicar el ciclisme i descobrir la zona amb calma i tranquil·litat mentre es practica esport. A més a més, el seu clima suau fa que aquesta activitat també es pugui practicar en els mesos que fa menys calor de l’any. Et presentem un seguit de rutes i propostem per a gaudir d’un fantàstic cap de setmana al Delta de l’Ebre.

De fet, el mateix Parc Natural del Delta de l’Ebre és qui proposa diversos itineraris sobre dues rodes que recorren les zones més importants de la riba dels últims quilòmetres del riu just abans que les seves aigües arribin al mar. Els diversos itineraris, a part de ser aptes per a tots els públics, tampoc tenen pèrdua ja que en diversos trams hi ha carril bici i la senyalització és molt completa. Tot i que es tracta de vuit itineraris diferents, alguns d’ells comparteixen part del recorregut i a més a més, es poden combinar diferents trams entre ells.

Barques al Delta de l'Ebre

En concret la proposta de cicloturisme per les terres de l’Ebre es basa diferents rutes. La més curta fa 20 quilòmetres i la més llarga no supera els 40, de manera que si es fa una estada d’uns dies a la zona es pot fer més d’una ruta per conèixer tot el Delta. En funció de l’època de l’any en què ens posem sobre els pedals podrem descobrir un estat diferent del Delta, els seus arrossars, les barraques típiques dels camps i la fauna que fa escala a la zona, especialment els ocells.

Rutes en bicicleta pel Delta de l’Ebre

El primer dels recorreguts proposats, amb una distància de 26 quilòmetres, surt de la Casa de Fusta i voreja les basses de l’Encanyissada i la Tancada per camins rurals i carreteres locals. El segon itinerari té com a punt de sortida l’Ecomuseu, situat a Deltebre, i transcorre pel Canal Vell, la platja del Garxal i les ribes del Riu Ebre.

A més, s’ha impulsat un tercer itinerari que permet conèixer de ben a prop el Garxal, un conjunt de petits illots i llacunes, on es poden admirar una gran varietat d’aus aquàtiques. L’itinerari és autoguiat, està indicat amb panells informatius, i es pot fer a peu o en bicicleta. Des de mirador paisatgístic que s’hi ha instal·lat s’obté una panoràmica privilegiada sobre els aiguamolls de l’Ebre.

Grup de bicis al Delta de l'Ebre

La quarta ruta ens permet descobrir petites poblacions del mateix Delta. En concret, ens porta de l’Aldea a l’Ampolla passant per Camarles i descobrint, també la mateixa Bassa de les Olles. Al voltant de la Bassa de les Olles, la llacuna més petita del Delta de l’Ebre, també s’estructura un recorregut ciclista. La ruta voreja tota la bassa, des de la platja de l’Arenal de l’Ampolla fins a la Gola de la Bassa i la platja del Goleró. Durant el camí es pot accedir a tres miradors diferents que permeten contemplar la varietat d’aus que viuen a la bassa.

Un altre dels itineraris, aquest ideal per a famílies, ens porta a la primera línia de la desembocadura del Riu Ebre, després de passar pel petit port del Garxal on hi trobem petites embarcacions de fusta just al punt on l’aigua del riu es barreja amb la del mar.

Mirador i ciclistes al Delta de l'EbreEl sisè recorregut ens proposa anar d’Amposta fins a la casa de fusta i tornar, mentre que en el setè, la sortida per arribar a la casa de fusta és des del municipi pescador de Sant Carles de la Ràpita, situat just a un dels extrems on comença el Delta del riu.

De tots, però, el recorregut més llarg és el del Camí de Sirga al seu pas pel Delta. Amb la bicicleta, sortirem d’Amposta i des d’allà tot vorejant el riu pel seu costat esquerra i descobrint els seus boscos de ribera arribarem fins al Mediterrani.

D’altra banda, uns petits consells abans d’emprendre qualsevol d’aquestes rutes; és important no oblidar el casc ni els prismàtics, ja que durant el recorregut trobareu miradors per observar ocells i la flora. Durant la primavera, l’estiu i el principi de la tardor és recomanable de dur crema solar i repel·lent per als mosquits.


Sense comentaris

Publica el teu comentari

La seva adreça de correu electrònic no serà publicada.