0

Escriviu la paraula a cercar

Teatre al carrer a Tàrrega


Teatre al carrer a Tàrrega

Els carrers de Tàrrega es tornaran a omplir de teatre en el marc de la nova edició de la Fira de Teatre al carrer. Aquesta proposta cultural enguany comença el 7 de setembre i s’allargarà fins el diumenge 10. Tot i això, el gruix dels espectacles de teatre es representen el dissabte i el diumenge convertint la cita en una proposta ideal per a un cap de setmana cultural i en família.

En aquesta edició del 2017, la FiraTàrrega comptarà amb 64 espectacles, dels quals 21 són estrenes. A més, aquestes produccions provenen de vuit països diferents. Amb tots aquests espectacles, durant quatre dies els carrers de Tàrrega s’ompliran de teatre, que és el plat fort de la fira, però als diferents espais habilitats als carrers de la ciutat també es podrà gaudir d’altres disciplines escèniques com les arts visuals, el circ, la música i els titelles, de manera que hi ha espectacles per a tots els gustos.

maduixa005a_editora_64_167_1

L’espectacle inagural

FiraTàrrega tindrà una curiosa inauguració. L’objectiu del a fira és estimular la participació i per això, l’artista polifacètica Ada Vilaró i el científic Josep Perelló presentaran ‘urGENTestimar’. És un projecte artístic que pretén diluir les fronteres de l’art i la ciència gràcies a la participació del públic.

Els escenaris

Espectacle inaugural a part, com és habitual a la fira, les produccions estaran distribuïdes en diferents seccions. A Reclama, les funcions que proposen un debat, hi destaca l’estrena de Màtria (Narrar el silenci) que és una obra teatral que aborda la memòria privada i col·lectiva amb relfexions sobre la mort, la família, la memòria i la dona. També hi haurà la primera funció a l’estat de D-Construction de la companyia Dyptic. Es tracta d’un espectacle de hip-hop en el qual hi participen sis ballarins que experimenten l’alliberament a través del moviment. En aquesta secció del FiraTàrrega també s’hi podrà veure la peça visceral i impactant Pool (no water) dels Íntim Produccions i en la qual s’aborda d’una forma visceral la fragilitat de l’amistat, l’enveja i l’èxit.

219-valeria-piriz_editora_64_225_1

Una altra de les seccions és Actua. Aquí és on el públic s’involucra en els espectacles. En el marc d’aquest apartat s’hi podran veure produccions com Bologna: Pasolini, de la popular companyia de dansa La Veronal. Aquesta obra recrea en la seva coreografia l’assassinat de Pier Pablo Pasolini. La companyia Weibel Weibe oferirà Breaking Point. Es tracta d’un experiment circense sobre la possibilitat, la resistència i els límits. Una de les estrenes d’Actua serà Momentos estelares de la humanidad, d’Eléctrico 28. Ofereix una reflexió sobre la història, el poder i les obsessions humans. ‘Ferida’, una coproducció de FiraTàrrega amb el Festival Imaginarius de Santa Maria de Feira, que parteix del concepte de memòria com a eix vertebrador, el nou espectacle de la companyia Moveo ‘Conseqüències’ i ‘Ningú no va als aniversaris a l’estiu’ dels Hermanos Picohueso completen aquesta secció.

Fira-Teatre_Tarrega

A l’apartat Celebra s’hi podran veure produccions per a fer saltar els espectadors. En aquest espai destaca la dansa urbana de Topa dels Kukai Dantza & Brodas Bros. En aquest cas, el carrer és l’espai vital que uneix a quatre joves amb una coreografia vitalista i enèrgica. També destaca l’estrena de l’espectacle de percussió i pirotècnic itinerant Silence! de Commandos Percu i Wetfloor el primer solo de la clown Cristina Solé.

A la darrera secció del FiraTàrrega d’aquest any, la Juga, destinada als espectacles lúdics, es podrà fer un passeig espacial amb I-Mag 341 de la companyia Peus de Porc. Serà una masterclass de danses urbanes dinàmica i una classe oberta d’iniciació a la disciplina swing. La companyia Tombs Creatius proposarà un viatge experiencial per adults per arribar al límit de cadascú i una instal·lació de jocs de fusta inspirada en el món casteller.


Sense comentaris

Publica el teu comentari

La seva adreça de correu electrònic no serà publicada.