0

Escriviu la paraula a cercar

Gaudir de la neu al Montseny


Massís del Montseny: escapada en raquetes de neu

El fred i el temporal de neu que hem tingut aquests últims dies han emblanquinat el massís del Montseny.

Una proposta per a un cap de setmana d’aventura al Montseny és fer-ho caminant tot equipat amb raquetes de neu. La majoria de rutes surten de Santa Fe del Montseny i a l’hora de fer la ruta cal anar en compte de no ensopegar amb les pedres perquè el gruixos de neu no són excessivament grans. També cal anar en compte que en els trams on la neu s’hagi pogut glaçar. Tot i això, en general es tracta de rutes suaus i que estan a l’abast de la majoria sense que sigui necessari disposar d’un gran estat de forma, encara que caldrà anar ben protegit del fred.

Montseny

Rutes al Montseny: al Turó de l’Home

La primera proposta d’excursió és fer una ascensió des de Santa Fe fins al mític Turó de l’Home. Fa uns anys el van popularitzar molt des de l’espai del Temps de TV3. Es tracta d’una ruta relativament fàcil però que amb la neu requereix una mica més d’esforç. És un recorregut en el qual ens trobarem amb diferents ziga-zigues pel bosc. Un cop a dalt, si no hi ha boira ni núvols, les vistes de la zona són espectaculars. Aquesta ruta, si es fa per la zona més ràpida és de poc menys de cinc quilòmetres.

Una altra opció és pujar, també des de Santa Fe del Montseny fins al mateix Turó de l’Home, passant per la zona de les Agudes en el què és una ruta clàssica durant l’hivern amb raquetes de neu. En aquesta ruta descobrirem zones com la Font de Passavets o el Coll Sesbasses. A la Riera de Santa Fe resseguirem durant una part del nostre recorregut sobre la terra nevada. En aquest cas es tracta d’una ruta amb una longitud d’uns 11 quilòmetres.

Montseny Matagalls

També hi ha alternatives de rutes més curtes, com pujar al Turó de l’Home des de la font de Passavets. En aquests casos depèn de l’estat de la carretera i de si està oberta fins als aparcaments. Una recomanació és anar-hi d’hora per evitar de trobar-nos amb els pàrquings plens.

Una altra excursió que podem fer és travessar en raquetes des de Collformic fins al Matagalls. Es tracta d’una ruta circular i passarem per indrets com Pla d’en Besa, Coll de les Tres Creus, St. Miquel dels Barretons, Coll Saprunera, Pla dels Ginebres, Collet de la Font, Font de Matagalls, Matagalls, Pla de la Barraca, Carena dels Roures i finalment tornarem a Collformic de nou en aquesta ruta circular. Precisament des del Matagalls podrem gaudir d’unes bones vistes dels altres dos cims més imponents del Montseny que són el Turó de l’Home i Les Agudes.


Sense comentaris

Publica el teu comentari

La seva adreça de correu electrònic no serà publicada.