0

Escriviu la paraula a cercar

La Patum. La festa dels sentits i dels sentiments


La Patum. La festa dels sentits i dels sentiments

Cada any per les festes de Corpus es celebra a ciutat de Berga la Patum. És considerada una de les festes més emblemàtiques dels Països Catalans. L’any 2005 la UNESCO va declarar la Patum de Berga com a Patrimoni Oral i Immaterial de la Humanitat.

Patum Berga

Però… què és la Patum?

Els orígens de la festa es remunten a les processons de Corpus que es realitzaven a l’Edat Mitjana. Es celebra cada any durant la setmana de Corpus (acostuma a caure entre finals de Maig i finals de Juny).
La Patum és molt més que una festa, és una barreja de sensacions, història, tradició, cultura, emoció, foc, música, comparses, disbauxa,… s’ha de viure per poder compendre-ho.

Quan comença?

Les festes comencen el dimecres amb la tradicional Passada i s’allarguen fins el diumenge a la nit amb les Sardanes a la Plaça Viladomat.

La Patum

Tothom pot gaudir de la festa, des dels més menuts fins als més grans. El divendres al matí es celebra la patum infantil de lluïment on els petits poden gaudir de totes les comparses i balls de patum.

El dijous i el diumenge al vespre la Plaça Sant Pere s’omple amb milers de berguedans i visitants que hi assisteixen per viure la Patum Completa. Les diferents comparses interpreten els seus balls fins que arriben els Plens. El salt de Plens és un dels moments més apoteòsics de la nit.

No obstant, el moment més emotiu de la Patum és el Ball de l’Àliga. Silenci, respecte, pell de gallina… Us deixem un vídeo perquè us en feu una idea.

No us oblideu de provar la Barreja de Patum 😛

Pots veure més informació a web oficial.


Sense comentaris

Publica el teu comentari

La seva adreça de correu electrònic no serà publicada.